Dieta hipocalòrica durant l’embaràs

22 setembre 2010

Segons els resultats del Pla d’Educació Nutricional PLENUFAR IV que es van presentar de forma preliminar en les Jornades Nacionals d’Alimentació de Sevilla el passat mes de maig, el 10% de les mares fa dieta hipocalòrica durant l’embaràs.

Concretament s’ha vist que un 9,8% de dones segueix una dieta hipocalòrica en època pre-concepcional, un 9,8% fa dieta durant l’embaràs i un 7,5% de dones fa dieta durant l’alletament.

Una dona amb sobrepes que vulgui quedar embarassada ha de seguir en primer lloc una dieta òptima per aconseguir perdre alguns kilos i començar l’embaràs amb un índex de massa corporal inferior a 25, dins del marge que es considera pes normal.

Durant l’embaràs no és el moment òptim per intentar aprimar-se ja que suposa un risc pel fetus que està creixent i desenvolupant-se, i no pot sotmetre’s a una restricció d’energia i de nutrients.

Després del part l’excés de pes no ha de suposar una preocupació per la mare, doncs el sol fet d’alletar ja suposa una gran despesa energètica, de prop de 500 kcal diàries, que ajudarà a la dona a recuperar el seu pes inicial de forma progressiva. El que sí que és important és cuidar bé la seva alimentació en aquesta etapa tan important.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.