Carmanyola segura

7 juliol 2010

Cada vegada són més les persones que opten per preparar el dinar a casa i portar-lo a la feina amb una carmanyola.

A l’estiu amb les altes temperatures ambientals cal extremar les precaucions en el transport dels aliments per evitar possibles toxiinfeccions alimentàries que ens farien passar un bon mal de panxa.

Segons l’OMS l’agent etiològic més implicat en les toxiinfeccions alimentàries a Espanya és Salmonella, els aliments més implicats són els ous i mantenir els aliments a temperatura no adequada és el principal factor de risc en l’aparició dels brots.

Quan preparem una truita, un ou dur o un remenat ens hem d’assegurar que l’ou queda ben cuit. Si ens agrada la salsa maionesa és millor que optem per una salsa envasada que no pas preparada amb ou cru.

Hem d’evitar que els aliments un cop cuinats estiguin més de dues hores a temperatura ambient, per això si es cuina amb antelació s’ha de guardar a la nevera de casa, transportar-los en bosses isotèrmiques fins al lloc de treball, guardar-los un altre cop si és possible en una nevera i escalfar-los just al moment de consumir.7

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.