Té la forma d’una nou, pesa entre 1 i 1,5 kg, consumeix el 20% de l’energia de l’organisme, té més neurones que estrelles hi ha a la galàxia i genera un milió de noves conexions cada segon. Així és el nostre cervell. Interacciona de forma bidireccional amb els bacteris que viuen en el nostre intestí, […]
La hidratació és un aspecte bàsic de la salut. Es recomana veure entre 2 i 2,5 litres de líquids el dia, incloent l’aigua que ens aporten els aliments. Aquests són els requeriments aconsellats per la EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) per a la població adolescent, adulta i persones grans i que corresponen a 2 litres […]
Hi ha una estreta relació entre l’alimentació, el sistema nerviós i les malalties neurològiques com la malaltia de Parkinson. D’una banda els símptomes que van apareixent amb el progrés de la malaltia poden contribuir a un estat de malnutrició del pacient i a complicacions com la disfàgia. I d’altra banda cal tenir en compte quan […]
L’esperança de vida està augmentant i cada vegada vivim més anys. Es preveu que per l’any 2050 el 43% de la població espanyola serà major de 65 anys i que d’aquests, el 31% serà major de 80 anys. Com volem que siguin aquests anys que viurem de grans? Quina qualitat de vida volem tenir? No […]