Nutrició esportiva

Què és la gastronomia esportiva?

El concepte de gastronomia esportiva o gastro sport, en anglès, sorgeix de la necessitat d’unir les bases de la nutrició esportiva amb unes tècniques culinàries adequades i una gastronomia saludable i atractiva.En els darrers anys s’ha avançat molt en el camp de la nutrició esportiva i, actualment, sabem que tant les adaptacions produïdes amb l’entrenament […]

curcuma artrosis
Propietats antiinflamatòries de la cúrcuma en l’artrosi

La cúrcuma és una planta originària dels països asiàtics molt estudiada actualment per les seves propietats terapèutiques. El seu nom botànic és Cúrcuma longa i se la coneix com a safrà de la Índia o turmeric en anglès. La part utilitzada per a les seves propietats terapèutiques és el rizoma, a partir del qual s’obté […]

Ebook Alimentació i Esport

Seguir una alimentació saludable, equilibrada i variada i practicar exercici físic de forma regular són dos pilars fonamentals per viure amb salut, tenir una bona qualitat de vida físicament i també mentalment i evitar un gran nombre de malalties. Segons la OMS, hauríem de practicar 150 minuts a la setmana d’activitat física moderada o 75 […]

Què és l’índex glucèmic d’un aliment?

Conèixer la quantitat total d’hidrats de carboni que té un aliment no significa que tots s’aprofiten de la mateixa manera per l’organisme, o que tots es trobin disponibles per ser digerits i absorbits. Per aquest motiu, els aliments que contenen hidrats de carboni es classifiquen segons el tipus de resposta glucèmica, també anomenada índex glucèmic. […]

La importància de la vitamina D en l’esport

La vitamina D és coneguda per la seva funció clàssica d’afavorir l’absorció intestinal de calci i fòsfor i promoure una bona densitat mineral òssia. Entre les seves funcions extra òssies, destaca la importància en la prevenció de malalties agudes i cròniques com alguns tipus de càncer, diabetis tipus 2, malalties cardiovasculars, autor inmunològiques i infeccioses. […]

Problemes gastrointestinals en esportistes

Els problemes gastrointestinals són bastant freqüents en esportistes de resistència i ultraresistència com corredors, maratonians, triatletes, corredors de muntanya i, en general, tots aquells que practiquin exercici intens de llarga durada. Són molèsties que no només afecten el rendiment durant la carrera o competició sinó que també tenen un impacte negatiu en la recuperació post […]

Nous serveis de formació, legislació alimentària i comunicació científica

A Nutresalut ampliem serveis! Comencem l’any 2018 amb nous serveis. Ademés d’oferir ja algunes formacions i la consulta en dietètica i nutrició a càrrec de la nostra dietista-nutricionista i farmacèutica Anna Paré, incorporem noves formacions i els serveis de legislació alimentària i comunicació científica. Formació Fruit de l’èxit aconseguit a les jornades d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia […]

Hàbits de consum i canal de compra d’ajudes ergonutricionals en runners

El passat mes de març va tenir lloc a Barcelona Infarma 2017, la 29a edició del Encuentro Europeo de Farmacia, que sota el lema “Valor para la farmacia, valor para el paciente” va reunir més de 30.000 persones en el Congrés de Farmàcia i el Saló del Medicament i Parafarmàcia. Des del grup de treball Complements alimentosos i esport de […]

Què menjar abans, durant i després d’una cursa per muntanya

L’alimentació és l’entrenament invisible de tot esportista i contribueix a aconseguir una millor forma física i un millor rendiment, sobretot quan es participa en alguna cursa! Com s’entrena l’alimentació d’un esportista? Doncs primer cal conèixer quins són els nutrients necessaris per fer esport, en quins aliments es troben, quan i com els hem de prendre, […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.