Emportar-se el dinar a la feina, a l’escola o a l’esplai, és cada vegada més freqüent i amb l’arribada de la calor hem d’extremar les condicions d’higiene per evitar les toxiinfeccions alimentàries. Així que, per preparar una carmanyola segura, cal tenir en compte les següents recomanacions: -> Cuinar bé els aliments com la carn i […]
Per tenir una bona digestió és tan important el que menges com parar atenció a com ho menges. Cada vegada hi ha més persones que dinen a la feina i sovint ho fan entre reunions, amb poc temps i mirant el mòvil. Així que, en aquest post t’explico 5 trucs per millorar les teves digestions. […]
Què és millor: un iogurt natural sense sucre afegit o un iogurt desnatat ensucrat?Dit d’una altra manera, què és millor o pitjor, la quantitat de greix que porta un iogurt sencer o la quantitat de sucre que porten alguns iogurts desnatats?La idea que un iogurt desnatat és més saludable està desactualitzada avui dia.La quantitat de […]
El gener és més de bons propòsits i us vull compartir el meu per seguir una alimentació saludable: menjar més aliments frescos i menys productes ultraprocessats.Està científicament comprovat que com més productes ultraprocessats es consumeixen, més augmenta el risc de malalties cardiovasculars, malalties inflamatòries intestinals, càncer de còlon i recte, diabetis, obesitat i inclús depressió i ansietat.Així que, […]
Els polifenols són uns compostos naturals que es troben als aliments vegetals. Destaquen pels efectes beneficiosos per a la salut i el seu potencial en la prevenció de malalties. Són els responsables del color, sabor i amargor de molts vegetals. Per exemple, a les fruites i verdures de color vermell, violeta i blavós com el […]
Menjar més fruita i verdura forma part d’uns hàbits d’alimentació saludables que pots anar incorporant a la teva dieta a poc a poc, fins consolidar-ho dins la teva rutina.Les fruites i verdures són saludables perquè són riques en vitamines, minerals, fibra i components antioxidants. Es tracta de nutrients i components bioactius com els carotenoides que […]
Saps què tenen en comú els tomàquets, la síndria i els préssecs? Que són aliments rics en carotenoides, uns pigments naturals de color vermell, ataronjat i groc produïts per les plantes. Les persones no podem sintetitzar-los i els animals tampoc, de manera que només podem obtenir els carotenoides dels aliments vegetals o complements alimentosos. Els […]
Potser has sentit parlar de les fruites d’açaí, les baies de goji, els sucs détox, o la sal rosa de l’Himàlaia com a exemples de superaliments. Però, t’has preguntat mai què són els superaliments? Sovint es tracta d’aliments exòtics que venen de l’altre costat del món amb suposats efectes sobre la salut sense una base […]
El miso s’obté per fermentació de la soia amb determinats cereals com l’arròs o la civada i sal marina. És ideal per a enriquir tant en sabor com en propietats sopes, salses, amaniments o vinagretes, patés i altres plats. És un aliment fermentat que té microorganismes vius, millora la microbiota intestinal, ajuda la digestió i […]