El tofu és un tipus de proteïna vegetal que s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant al formatge fresc, ja que s’obté quallant la beguda de soia.Aporta aproximadament un 15% de proteïna i es considera de bona qualitat o alt valor biològic perquè conté tots els aminoàcids essencials.D’entre les […]
Les proteïnes vegetals provenen dels llegums, els cereals, els fruits secs, les llavors i derivats com el tofu, el tempeh, la soja texturitzada o el seitan. La seva principal característica és que, a diferència de les proteïnes animals, les vegetals no contenen tots els aminoàcids anomenats essencials (aminoàcids que no es sintetitzen en el nostre […]
Aquí us deixo un parell de receptes per fer paté vegetal, un de carbassa i l’altre de remolatxa. Són ideals per a menjar amb una llesca de pa integral o una torrada enlloc d’embotit o formatge a l’hora d’esmorzar o berenar, però també en qualsevol moment del dia igual que el paté de tofu amb […]
Ser vegà significa basar la teva alimentació només en aliments d’origen vegetal. És a dir, les persones que segueixen una dieta vegana mengen fruites, verdures i hortalisses, cereals, grans i llegums, fruits secs i llavors. Ser vegà significa no menjar carn (ni tampoc embotit), peix ni marisc, ous, cap tipus de producte lacti i tampoc […]
Aquest paté de tofu amb nous és una bona alternativa a l’embotit per esmorzars i berenars vegetarians o vegans. És molt fàcil de preparar i el pots menjar amb una llesca de pa o uns crackers acompanyat de germinats, raves, pastanaga, fulles verdes o unes tires de carbassó.El tofu és un derivat de la soja […]
El Nishime és un estil de cuinar les verdures propi de la cuina japonesa i macrobiòtica. És un plat semblant a unes verdures estofades però sense oli i amb molt poca aigua. En realitat, Nishime en japonès significa cocció sense aigua. S’utilizen sobretot verdures d’arrel i verdures rodones, com el nap, xirivía, pastanaga, ceba, col, […]