Blog de nutrició i salut
Alguns dels temes que trobaràs al meu blog: ✔️ Com millorar la teva microbiota intestinal. ✔️ Alimentació per millorar el son i l’estat d’ànim. ✔️ Diets vegetarianes i com evitar dèficits nutricionals. ✔️ Estratègies per perdre pes de manera saludable.
Com fer granola de civada i pistatxo a casa
Aquesta recepta de granola és molt fàcil de fer i és un bon recurs per a preparar esmorzars rics i saludables per a tota la família. A casa la fem amb flocs de civada sense gluten, és difícil trobar-ne però en algunes botigues de dietètica i de menjar ecològic els pots trobar. Si no tens […]
Què és l’índex glucèmic d’un aliment?
Conèixer la quantitat total d’hidrats de carboni que té un aliment no significa que tots s’aprofiten de la mateixa manera per l’organisme, o que tots es trobin disponibles per ser digerits i absorbits. Per aquest motiu, els aliments que contenen hidrats de carboni es classifiquen segons el tipus de resposta glucèmica, també anomenada índex glucèmic. […]
Èxit d’assistència a la 3a Jornada Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental
Amb el lema “Ansietat i depressió, emocions lligades a l’alimentació”, el passat 19 d’octubre vam celebrar la 3a Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental amb més de 100 assistents entre experts, professionals i alumnes que ens vam reunir a la sala Les Voltes del Campus de l’Alimentació de Torribera (UB). La jornada va ser […]
3a Jornada Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut mental
Ja tenim el programa definitiu per a la Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut mental que enguany arriba a la 3a edició i que tractarà sobre l’ansietat i la depressió com a emocions lligades a l’alimentació. Tindrem l’honor de comptar amb el Dr. Joan Sabater-Tobella per a la conferència inaugural que ens parlarà de farmacogenètica […]
Quants ous es poden menjar a la setmana?
Els ous han passat de ser un aliment a moderar per la falsa creença de que augmentaven el risc cardiovascular, a considerar-se un aliment funcional pel seu elevat valor nutricional. Suposen una font de proteïna animal de gran qualitat, contenen totes les vitamines liposolubles (A, D, E i K), vitamines del grup B com la […]
Diabetis i periodontitis, quina relació tenen?
La diabetis i les malalties periodontals estan entre les malalties cròniques més freqüents. Es calcula que a Espanya el 13,8% dels majors de 18 anys pateix diabetis tipus 2 i que només el 14,8% dels adults entre 35 i 44 anys té les genives sanes, la resta té algun tipus de malaltia periodontal. Quina relació […]
No et perdis res!
Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.