La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]
Hi ha un nou documental a Netflix, molt interessant, sobre la importància de la salut intestinal i el paper del microbioma per a la nostra salut general.Els microbis que tenim a l’intestí regulen el nostre sistema immunitari, el nostre sistema nerviós i l’estat d’ànim, i també el nostre sistema hormonal. Ja et vaig parlar de […]
Els aliments fermentats han estat presents en civilitzacions de tot el món durant milers d’anys ja que la fermentació s’ha utilitzat com a mètode per conservar els aliments i allargar-ne la vida útil. Es defineixen com a aliments o begudes obtinguts a partir d’un creixement controlat de microorganismes i de transformacions enzimàtiques d’alguns components que […]
Els polifenols són uns compostos naturals que es troben als aliments vegetals. Destaquen pels efectes beneficiosos per a la salut i el seu potencial en la prevenció de malalties. Són els responsables del color, sabor i amargor de molts vegetals. Per exemple, a les fruites i verdures de color vermell, violeta i blavós com el […]
La sal comú o sal de taula és la principal font de sodi de la nostra dieta. Es troba sobretot en aliments precuinats o ultra-processats. També s’afegeix durant la cocció o preparació dels plats com a condiment. En general, la nostra dieta porta més sal de la que el cos necessita. Un consum excessiu de […]