Per a moltes persones que segueixen una alimentació vegetariana, tenir dèficit de ferro o presentar anèmia és una preocupació. Així que, vegem quins són els aliments vegetals rics en ferro i com aprofitar-ne al màxim la seva absorció. En primer lloc, convé saber que les dietes vegetarianes i fins i tot les veganes són saludables […]
El tempeh és un aliment ric en proteïna vegetal fermentada molt fàcil de digerir i amb una bona aportació d’aquest nutrient. Si no saps com cuinar-lo, et proposem una recepta de tempeh amb crema d’espàrrecs verds, un plat de cullera molt adient pels dies de fred! Tant si segueixes una alimentació vegetariana com si no, […]
El poke bowl és un plat originari de Hawai que s’ha fet molt popular als Estats Units i Europa. Es prepara amb peix cru marinat acompanyat de verdures, alvocat, arròs i salsa de soja. Habitualment es fa amb tonyina o salmó, però nosaltres et proposem el poke bowl vegetarià preparat amb seitan adobat coma alternativa […]
Avui us proposem una nova recepta feta amb tofu, un ingredient de la cuina vegetariana que sovint no se sap molt bé com cuinar. El tofu s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant el formatge fresc. Seria com una quallada de soia i es pot trobar natural o […]
La soja texturitzada és una bona alternativa a les proteïnes animals que pots incorporar a la teva alimentació tant si segueixes una dieta vegetariana com si vols reduïr el consum de carn i peix.És molt fàcil de cuinar i té un bon aport de proteïna comparada amb altres opcions com per exemple el tofu.Si la […]
De totes les proteïnes vegetals, el tempeh és segurament la menys coneguda al nostre país. Té un gust diferent del què estem acostumats perquè s’obté per un procés de fermentació. Hi ha tempeh de soia i d’altres llegums com el cigró, i es digereix millor que altres productes com el tofu o el seitan. Com […]
La soja texturitzada és un tipus de proteïna vegetal que es pot menjar com alternativa a la carn picada. Es compra deshidratada i el primer que cal fer abans de cuinar-la és posar-la en remull amb aigua per hidratar-la. Aporta aproximadament el 50% del seu pes en proteïna. Receptes amb soja texturitzada La soja texturitzada […]
El seitan és un tipus de proteïna vegetal que s’obté del blat. La seva textura i aspecte és molt semblant a la carn i conté la mateixa quantitat de proteïnes que la carn. És molt baix en greixos i no té colesterol.S’elabora a partir del gluten del blat, de manera que està totalment desaconsellat en […]